Home

U heeft 0 artikelen in uw winkelmandje.

bestellen
x sluiten

« terug naar overzicht Boeken voor ouderenAugustinus - De boerenjongen van Thagaste

Zeeuw, P. de
Augustinus
De boerenjongen van Thagaste

Augustinus groeit op in Thagasta, een plaats in Noord-Afrika. In zijn jeugd haalt hij vaak slechte streken uit. Daar kan zijn vader Patricius meestal wel om lachen, maar hij wordt heel boos, als Augustinus peren steelt uit zijn boomgaard. Moeder Monica bidt om bekering van haar losgeslagen zoon.

Augustinus kan de wijze raad van zijn moeder om zich beter te gedragen en de Heere ge gaan dienen slecht verdragen. Daarom besluit hij naar Rome te gaan en zijn moeder in verdriet achter te laten. In Rome vindt hij geen geluk en daarom reist hij door naar Milaan. Daar komt hij in aanraking met Ambrosius, naar wij hij graag luistert, want deze bisschop heeft bijzondere preekgaven.

Als zijn moeder hem achterna reist, is zij er getuige van dat Augustinus tot bekering komt. De uitroep van een kind 'tolle lege', 'Neem en lees', geeft daarvoor de aanzet. Dan komt uit wat Ambrosius tegen Monica heeft gezegd: 'Moedertje, wees gerust, een kind van zulke gebeden en tranen kan niet verloren gaan'.

Augustinus wordt later bisschop in Hippo, een stad in de buurt van zijn geboorteplaats. Hij heeft als kerkvader in de strijd tegen dwalingen veel voor de kerk mogen betekenen.

Bestellen € 9,95 

NIEUW DEZE MAAND

 • William Gadsby

   William Gadsby

  Gadsby, William
  De geestelijke metgezel van Kershaw

  € 12,50

  Bestellen  Meer info

 • Het leven van Jakob

   Het leven van Jakob

  Beek, Ds. M. van
  Deel 1

  € 14,90

  Bestellen  Meer info

Openingstijden

Maandag:Gesloten
Dinsdag:09.00 uur - 17.30 uur
Woensdag:09.00 uur - 17.30 uur
Donderdag:09.00 uur - 21.00 uur (koopavond)
Vrijdag:09.00 uur - 17.30 uur
Zaterdag:09.00 uur - 17.00 uur
Zondag:Gesloten

Boekhandel R. v.d. Meijden

Bij Boekhandel R. van der Meijden vindt u een royaal assortiment boeken. Spannende jeugdboeken, levensbeschrijvingen, fascinerende romans, geschiedenisboeken, prekenbundels, kinderboekjes: elke lezer slaagt bij ons. We hebben daarnaast een grote collectie Bijbels in verschillende exclusieve uitvoeringen. Een waardevol geschenk bij bijzondere gelegenheden, zoals belijdenis of een jubileum.

Ontdek op deze website onze collectie, plaats uw bestelling of kom naar onze winkel!